lördag 12 september 2015

Vi fick en kattgård i somras!

Matte och husse ägnade en stor del av semestern åt att hägna in baksidan av tomten och sätta en lucka i källardörren så att vi kan gå ut när vi vill. Med kattgården följde även ett katthus på 1,5 plan som de också snickrade ihop till oss.
Vi tycker ju mycket om att vara ute och trots att vi varit vana vid att gå lite längre ut på baksidan av tomten, tycker vi nu att utrymmet är helt perfekt.

Matte hittade en ekskiva i förrådet som blev en bänk. 
Gården består av impregnerat virke 45x45 mm som är förankrat i fasaden samt hönsnät. Matte och husse släpade upp en stor sten från slänten som vi gillade sedan tidigare. Några ormbunkar grävdes upp och mera växter är på ingång under nästa säsong. 
Vi tyckte det var jättekonstigt att tvåbeningarna kikade ut på oss genom köksfönstret. Förut har det varit tvärtom. Vi har aldrig varit ute utan matte förr.
Vi har en "huggkubbe" som sitt-och liggplats, den har funnits på tomten sedan tidigare och flyttades bara inåt i kattgården en bit.
Det finns en dörr från gården ut till resten av tomten. Fåglarna har blivit alldeles till sig, så fort de såg att vi var inhägnade började de flaxa runt utanför, så det är fåglar Tyzon spanar på just här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar