söndag 22 juli 2012

Mat och vikt

Tiden går fort, vi är redan sex månader gamla! Dock fortfarande bara kattbarn säger matte.

Idag vägde Tyzon 4.67 kg och Zoe 3.74 kg.Så här ser det ut när vi får blötmat morgon och kväll.

Vi är vana vid att äta från samma bordsporslin sedan vi var riktigt små, så om vi får varsin skål så alternerar vi mellan skålarna. Här äter vi på en vanlig tvåbeningstallrik.

Matte börjar med att fråga "Kan ni säga Kött? Fågel? Lamm?" och då vi säger "Mjau" (dvs jamar rätt svar) ställer hon ner tallriken på golvet till oss.

Zoe är alltid först ut i köket när matte/husse börjar slamra. Hon går på maten först. Hon är också den som sitter kvar sist och äter. 

Det var gott idag med "Mjau" matte!


Bakom oss ser vi vår vattenfontän. Till vänster har vi vår torrfoderskål som vi har fri tillgång på.

Vi har också diverse vattenskålar utplacerade lite varstans i huset.
Här ser ni att jag är sist kvar och jag har ju jättemycket mat kvar att äta.
Men det betyder inte att ni får ta min mat! Grrrr...Matte är inte så mycket för reklam och sådant och det är vi inte heller. Vi tycker att alla ska äta det som bjuds och som var och en tycker är gott och bra att äta. Matte beställer mat och sand från zooplus samt köper direkt på CRT Zoo här i Haninge.

Vi äter kvalitetsfoder och så får vi även ibland lammfärs,nötfärs utblandad med äggula alternativt fiskolja, kycklingrester, makrill och en och annan räka slinker också ner.

Matte säger att vi även ska få äta BARF när vi har växt till oss lite. Det är viktigt att växande djur av vår art får i sig tillräckligt med taurin och andra näringsämnen i en första känslig period av livet så hon har inte bjudit oss på det än. Det är en liten konst att blanda till egen djurmat och det krävs en del räknande på att få proportionerna och energiinnehållet rätt säger matte. Vill någon lära sig mer så delar matte gärna med sig av länkar och kunskap. 

2 kommentarer:

 1. Ligans Matte är urusel på att räkna, så här kör vi LatmansBARF. Kycklinghalsar, kycklinghjärta och korvar blandat med både och.
  Mums, säger vissa av Ligan, medans andra skrynklar på nosen.
  Ni ser ut att ha god aptit.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går ju utmärkt bra det med att komplettera med till annat helfoder, så väl torrt som vått. Så har jag också gjort förutom när jag var väldigt energisk och gjorde helt-BARF åt tidigare katterna Azlan och Loke. Men dom hade ju torrfoder vid sidan av också. ;-)

   Radera