lördag 19 maj 2012

Gyllene regler för katter (humor)

DÖRRAR: Tillåt inga stängda dörrar i något rum. För att få dörrar öppna, stå på bakbenen och krafsa med frambenen. När dörren har öppnats, är det inte nödvändigt att använda den. När du har fått en ytterdörr att öppnas, stå halvägs ut och tänk på olika saker. Det är särskilt viktigt när det är kallt väder, regn, snö eller under myggsäsong. Svängdörrar ska undvikas till varje pris.

FÅTÖLJER OCH MATTOR: Om du måste kräkas, gå snabbt till en fåtölj. Om du inte hinner, gå till en orientalisk matta. Om det inte finns någon orientalisk matta, använd en vanlig matta. När du kräks på mattan, backa upp så att kräkset blir lika långt som en människas nakna fot.

BADRUM: Följ alltid med gäster till badrummet. Det är inte nödvändigt att göra nånting — sitt bara och stirra.

ATT HINDRA: Om en av dina människor är upptagen med någon verksamhet och den andra är sysslolös, var med den upptagna. Det kallas för "att hjälpa", också känt för "att hindra". Följande råd är om "att hindra":
a) När du övervakar matlagning, sitt precis bakom vänster häl på kocken. Du syns inte och därför har du en bättre chans att bli trampad på och då bli upplyft och tröstad.
b) För bokläsare, gå nära, minst mellan ögon och bok, om du inte kan ligga på själva boken.
c) För stickning eller pappersarbete, ligg över arbetet på det mest passande sätt så du skymmer det mesta av arbetet eller åtminstinde det viktigaste delen. Låtsas att slumra, men emellanåt sträck ut och slå till pennan eller stickorna. Arbetaren kanske försöker distrahera dig; strunta i det. Kom ihåg, syftet är att hindra arbete.
Broderi och stramalj projekt blir bra hammockar trots vad människan kanske säger till dej.
d) För människor som betalar räkningar (varje månad) eller arbetar med deklarationer eller julkort (varje år), kom ihåg syftet — att hindra! Först, sitt på papperet de jobbar med. När du flyttas, titta sorgset från sidan av bordet. När arbetet återgår till det normala, rulla runt på papperna, sprid ut dem så gott du kan. Efter att du har flyttats för andra gången, knuffa ned pennor, bläckpennor, och suddgummin från bordet, en åt gången.
e) När människan håller tidningen framför sig, hoppa på baksidan av tidningen. De älskar också att hoppa.

ATT GÅ: Så ofta som möjligt, rusa snabbt och så nära som möjligt framför människan, speciellt: i trappor, när dom har något i armarna, i mörkret, och när de först går upp på morgonen. Det hjälper deras koordinationsförmåga.

SÄNGDAGS: Sov alltid på människan så att den inte kan vända sig.

ATT LEKA: Det här är en viktig del av ditt liv. Sov tillräckligt på dagen så du är pigg för dina nattliga lekar. Nedan beskrivs flera favoritkattlekar som du kan leka. Det är emellertid viktigt att hålla på sin värdighet hela tiden. Om det skulle hända en olycka under leken, som att ramla av stolen, tvätta genast en del av din kropp som om du sa "jag MENADE att göra så!" Det lurar de där människorna varje gång.

KATTLEKAR:"Fånga musen": Människorna försöker få dig att tro att klumparna under det där täcket är deras fötter och händer. De ljuger. De är i själva verket Sängmöss, rycktet säger att det är de läckraste av alla möss i världen, fast ingen katt har någonsin lyckats fånga en. Rycktet säger också att bara det mest viltsinta attack kan bedöva dem tillräckligt länge, så att du hinner dyka under täcket och ta dem. Kanske blir DU den förste att smaka Sängmössen!

"Herre på täppan": Den här leken måste lekas med minst en annan katt. Ju fler, desto bättre! En sovande människa är Berg 303 och måste försvaras till varje pris mot andra katter. Allt är tillåtet. I den här leken ges möjlighet att utveckla ovanliga taktiker eftersom man måste ta en ostadig lekplattform med i räkningen.

VARNING: Att leka några av de här lekarna till överdrift kan resultera i utvisning från sängen och kanske från sovrummet. Om människorna börjar blir oroliga, börja spinna, och kryp upp nära dem. Det gör att du vinner tid tills de somnar igen. Om en katt är på en människa när detta händer, vinner den katten ronden av Herre på Täppan.

LEKSAKER: Varje litet föremål är en tänkbar leksak. Om en människa försöker ta det, betyder det att det är en Bra Leksak. Spring under sängen med den. Visa dig lagom kränkt när människan fångar dig och tar bort leksaken.
Titta alltid var den läggs så du kan stjäla den senare. Två pålitliga ställen med leksaker är toalettbord och papperskorgar. Det finns flera typer av katt leksaker.
Ljusa skinande saker som nycklar, broscher eller mynt göms så att ingen annan katt eller människa kan leka med dom. Bra för att spela hocky med på mattfria golv.
Hängande och/eller trådliknande saker som skosnören, rep, guldkedjor och tandtråd är också bra leksaker. De är människors favoriter, som gillar att dra dem tvärs över golvet så att vi ska kasta oss över dem. När tråden dras under en tidning eller en trasmatta, förvandlas det magiskt till Papper/Mattmusen och måste då dödas till varje pris. Men var försiktig. Människor är luriga och försöker få dig att förlora din Värdighet.

PAPPERSPÅSAR: Inuti papperspåsar vistas Påsmusen. De är små och är kamoflerade i samma färg som påsen, så de är svåra att se. Men du kan lätt höra deras skrynklande ljud när de rusar runt i påsen. Allt, inklusive riva påsen i strimlor, kan göras för att döda dem. Notera: om du finner en annan katt i påsen som jagar Påsmus är lovligt byte för en Smyganfall, vilket oftast resulterar i en häftig Ta fast-match.

MAT: För att få energi att sova, leka, och störa, måste en katt äta. Att äta är bara halva nöjet. Den andra halvan är att skaffa maten. Katter har två sätt att få mat: övertyga en människa att du håller på att svälta ihjäl och måste få mat *NU*; eller att jaga själv. Följande råd är till för att få mat.
a) När människorna äter, lägg toppen av din svans på deras tallrik när de inte tittar.
b) Ät aldrig mat från din egen skål om du kan sno något från bordet.
c) Drick aldrig vatten från din egen skål om en människas glas är tillräckligt fylld att dricka ur.
d) Skulle du fånga något på egen hand utomhus, så är det bara artigt att försöka lära känna det. Var envis–din mat är vanligen inte så hövlig, det försöker fly.
e) Matrester är delikateser som människorna tyvärr ovilligt vill dela med sig. Det är under en katts Värdighet att tigga rakt ut efter mat som vissa lägre livsformer som hundar gör,men det finns flera sätt att försäkra sig om att människorna inte glömmer att du finns. Några av dessa knep är: hoppa upp i knäet på den "mjukaste" människan och spinn högt; ligg ner i dörren mellan matsalen och köket, det Direkta Stirrandet, eller sno runt folks ben, när de sitter och äter,och jama klagande.

SÖMN: Som nämns tidigare, för att få tillräckligt med energi för lek, måste en katt ha mycket sömn. Det är oftast inga problem att hitta en bekväm plats att rulla ihop sig på. Platser som en människa tycker om att sitta på är bra, speciellt om det kontrasterar med din pälsfärg.
Om det är i en solstråle eller nära en värmerörledning eller element är det ännu bättre. Naturligtvis, bra platser finns även utomhus, men har nackdelen av att vara säsongsbundna och beroende av nuvarande och tidigare väderförhållanden såsom regn. Öppna fönster är bra alternativ.

KLÖSSTÄLLEN: Det är lämpligt att använda klösställen som människan erbjuder. De skyddar vad de tror är deras ägodelar och protesterar starkt om de kommer på dig med att vässa dina klor på dem. Att smyga och göra det när ingen är i närheten hjälper inte, eftersom de är mycket uppmärksamma. Om du är en utomhuskattunge är träd bra. Vässa klorna på människor är absolut aja-baja!

MÄNNISKOR: Människor har tre grundläggande funktioner: att ge mat till oss, att leka och uppmärksamma oss, och att tömma kattlådan. Det är viktigt att upprätthålla ens Värdighet när människor är i närheten så att de inte glömmer vem som är herre i huset. Människor behöver få veta grundregler. Dom kan läras om du startar tidigt och är konsekvent.

Tassar från Tyzon och Zoe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar